Mali vodič o vrećama za spavanje za bebe

Vodič o vrećama za spavanje za bebe

Većini roditelja beba I male dece nedostaje san I odmor. Dobar san beba uslov je za dobar san roditelja, koji je i za bebe I za roditelje izuzetno važan. U tom smislu neophodo je otkloniti sve što san bebe moze da remeti. Za početak potrebno je potvrditi da beba nije gladna, ni pune pelene, zatim pružiti im osećaj sigurnosti I konačno obezbediti im optimalan osećaj toplote, ali I slobode I komfora.

Većina beba je nemirna tokom noći, okreću se i vrte, igraju dok ne utonu u san. Mame, dakle, da bi bile sigurne da beba ima dovoljno toplote, ustaju i pokrivaju bebu, tokom cele noći. Kada je u vreći beba se ne može otkriti i samim tim roditelji neće imati potrebu da ustaju i proveravaju. Pored toga što ce bebi pružiti potrebnu toplotu, vreće obezbedjuju i bezbednost, jer se isključuje rizik od gubitka vazduha ukoliko se beba umota u prekrivač kojim je pokrivena ili ga prebaci preko glave.

Vreće za spavanje za bebe mogu se koristiti tokom sva cetiri godišnjs doba

Razlikuju se  prema stepenu topline koju pružajuZimske vreće su punjene dok su vreće za proleće, leto i jesen dvoslojne i jedino prilagodjavamo bebino oblačenje godišnjem dobu.

Tkanine od kojih se izradjuju vreće, preporučuje se da budu od prirodnih vlakna, zbog prozračnosti same tkanine i održavanja optimalne toplote. Pri odabiru proizvoda od tekstila koje ce biti u dodiru sa kožom bebe jako je važno da tkanine poseduju sertifikat koji garantuje nepostojanje materija štetnih po zdravlje, za udisanje ni u direktnom dodiru sa kožom. Sve što može naštetiti vašim mališanima je strogo zabranjeno i kontrolisano  pomoću ovakvih certifikata u oblasti tekstila.

Govoreći o izgledu i dizajnu, jasno je da upotrebna vrednost nije jedina koja je važna. Bebe posmatraju isto kao i mi i važno je da budu upućene na kvalitetne estetske sadržaje. Cilj dizajniranja, je svakako pronalaženje najboljeg odnosa između funkcionalnosti i  estetike, tragajući za balansom i harmonijom koja će deci obezbediti osećaj prijatnosti.

Ovako kreirani proizvodi, imaju i edukativnu vrednost, oblikujući estetsku svest kod dece, kroz kreiranje estetskog bića od najranijih dana, pružajući uživanje i u estetskom doživljanju, što će u budućnosti biti razlog za odabir istih ili sličnih estetskih sadržaja.