O brendu

Brend Tekstil kultura nastao je sa ciljem da pruži deci dizajnersku liniju proizvoda od tekstila, koji pored upotrebne imaju i estetsku vrednost. Tekstil kultura je antiteza hiperprodukaciji, gde je dizajn bez kompromisa, ideje bez ograničenja a negovanje individualizma poruka potrošaču. Proizvodi su realizovani u kombinaciji umetničkih i zanatskih veština, dakle ručni rad, slikanje na tekstilu i posvećivanje svakom proizvodu, ono je sto svaki proizvod čini jedinstvenim, što je osa brenda Tekstil kultura. Njegova snaga je u radosti stvaranja.

Proizvodi Tekstil kulture su sertifikovani od strane Ministarstva privrede Srbije, kao proizvodi umetničkog zanata i kao takvi nose znak otvorene šake.

Dizajnerka-mama-preduzetnica! O meni:

Ja sam Marija, autor linije proizvoda pod nazivom Tekstil kultura. Bavim se dizajnom i izradom opreme za bebe – od tekstila.

Diplomirala sam na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku dizajn tekstila. Po završetku studija otvorila su mi se vrata marketinga u kom sam provela narednih deset godina baveći se grafičkim dizajnom. Medjutim, marketing je zahtevao uklapanje u neke trzišne, dizajnerske i ljudske koncepte koji mi nisu bliski i postalo je jasno da marketing nije moj put, vec je bio prolazna stanica.

Napuštanje marketinga je dovelo do fokusiranja na sopstveni koncept. Govoreći o dizajnu uvek se prvo postavlja pitanje ispiracije, ideje i koncepta. Za mene je inspiracija upravo sublimacija svih doživljaja u životu, svako vizuelno I emotivno zapažanje. Od mnoštva doživljaja svakako su najjači upravo moja deca i stvaralaštvo. Iz zelje da se beskompromisno posvetim onome sto mi je najvažnije nastao je brend Tekstil kultura.

Ono sto nudim dečjem oku je mogućnost da uživa u lepom, jer su proizvodi kreirani prema načelima estetike a ne prema diktatima tržišta. Kako je linija proizvoda namenjena deci, a za decu je tokom detinjstva najvažnija igra i osećaj sigurnosti, kreirani su proizvodi koji će podržati oba. Harmonija boja ili igre geometrijskih oblika, kao i slikane aplikacije sa motivima detinjstva – lizalica, balon, autić, lutka, obezbediće deci elemente za dalji razvoj mašte.

x (x)